Thank you everybody. Our campaign is now over.
DUTCH CITIZEN Mike Kamminga JAILED in INDIA
530 raised
5% of €10k goal
11 contributors
0 days left
Ended Jan 12, 2018

Mike with son Keegan and wife Mary Kamminga

FOR DUTCH PLEASE SCROLL DOWN!

Mike Kamminga, a loyal friend, doting father and devoted husband was arrested in India on August 25th 2017. He faces 10 years in prison on unfounded narcotics-related charges. These charges are unfair and unjust. The charges against him are based on pure speculation, and his arrest itself – carried out late at night, was warrantless. Given the broader circumstances, he is a convenient scapegoat in an investigation into narcotics trafficking among Hyderabad’s film community.

Subsequent to his arrest, his personal life has been made into a media spectacle, with the local media disseminating images of his wife and two minor children. Those of you who have been lucky enough to cross paths with him already know that he is an incredibly positive, loving, caring, kind and reliable person. He is a faithful friend, wonderful human being and an amazing family man. The insinuations that Mike is a drug smuggler or a drug dealer are utterly false and baseless. The accusations seem ridiculous and hardly justifiable and with no evidence whatsoever.

Mike with his newborn son

Mike has been a successful entrepreneur for many years, a gifted technologist and a highly respected manager and mentor to all those who have worked with him. Mike is currently being held in detention pending bail. We hope he is released on bail soon so that he can go home to his family where he should be and have a chance for a fair trial. The legal process is in progress and in time it will be revealed that Mike was just a scapegoat. Mike’s family and friends wholeheartedly support his innocence and many from all over the world have shared videos in support of Mike’s character.

Please donate to keep the Kamminga family strong as they fight for the release of Mike. His family is in need of financial support to cover legal fees to ensure he gets a fair hearing and is cleared of these outrageous drug charges. Any amount that can be donated makes a huge difference.

Please share this with friends, family and colleagues to help Mike and his family.

Thank You.

Mike, Mary, family

//

NEDERLANDS:

Mike Kamminga, een trouwe vriend, een liefhebbende vader en een toegewijde echtgenoot is op 25 juli 2017 in India gearresteerd. Er hangt een gevangenisstraf van tien jaar boven zijn hoofd omdat hij beschuldigd wordt van handel in verdovende middelen. Deze onjuiste beschuldiging is oneerlijk en inhumaan, maar helaas de realiteit van dit moment. De aanklacht tegen hem is gebaseerd op pure speculaties en op basis van willekeur. Hij is laat in de nacht bij zijn gezin weggehaald en meegenomen voor verhoor zonder een gerechtelijk bevel.

In de stad Hyderabad waar Mike samen met zijn gezin woont, is momenteel een groot onderzoek gaande over het gebruik van en handel in verdovende middelen. Aanleiding hiervoor is de betrokkenheid van mensen uit de Indiase filmindustrie "Tollywood" en uit de lokale politiek. Inmiddels is duidelijk geworden dat het onderzoeksteam op zoek is naar een zondebok zodat de échte betrokkenen buiten schot kunnen blijven en de samenleving een resultaat ziet uit het gevoerde onderzoek. De zondebak is Mike, een buitenstaander (en een buitenlander) die geen banden heeft met de filmindustrie dan wel met de mensen uit de politiek.

Rondom de arrestatie is van het persoonlijke leven van Mike een ware media spektakel gemaakt; de lokale media heeft beelden van Mike samen met zijn vrouw en zijn twee minderjarige kinderen rondom verspreid. De volledige identiteit van Mike ligt inmiddels op straat, inclusief zijn paspoortnummer, zijn woon- en werkadres. Er wordt geen rekening gehouden met de rechten en plichten van Mike en worden de normen en waarden van de democratie evident geschonden. Mike is diverse malen heel ziek geworden in de gevangenis waar hij momenteel wordt vastgehouden. Hij is tijdens het verhoor gemarteld en slaapt al nachtenlang op de grond.

Diegenen die Mike goed kennen of hem hebben ontmoet, weten dat hij een ongelooflijk positief mens is, liefdevol, zorgzaam, vriendelijk en een betrouwbaar persoon. Hij is een trouwe vriend, een prachtig mens en een geweldige familieman. De insinuaties dat Mike een drugsmokkelaar of een drugshandelaar is, zijn totaal onwaar en onbeschoft. De beschuldigingen lijken belachelijk en nauwelijks verantwoord met enig bewijs.

Mike is jarenlang een succesvolle ondernemer geweest, een begaafde technoloog, een hoog gerespecteerde manager en een mentor voor alle medewerkers die met hem hebben samengewerkt. Mike wordt momenteel vastgehouden in afwachting van een borgtocht. We hopen dat hij binnenkort op borgtocht wordt vrijgelaten, zodat hij met zijn familie kan worden herenigd en kans krijgt op een eerlijk proces. Het juridische proces is aan de gang en hopelijk wordt snel aangetoond dat Mike onschuldig is en als zondebok is neergezet. Mike's familie en vrienden ondersteunen zijn onschuld volledig, zo ook zijn vele vrienden over de hele wereld die in Youtube video's hebben verteld hoe zij Mike als mens kennen.

Door de huidige situatie heeft Mike zijn baan verloren en heeft de familie geen inkomsten meer. Om de aanklachten te kunnen aanvechten, de advocaatkosten en de wettelijke proceskosten te kunnen betalen, vraagt het gezin jullie om hun financieel te steunen tijdens deze ongelofelijk zware tijden. Mike's onschuld kan alleen worden bewezen als zij de strijd vol kunnen houden. Elk bedrag dat kan worden geschonken maakt een enorme verschil. Willen jullie zo vriendelijk zijn om hier gehoor aan te geven?

Alvast zeer veel dank voor alle steun en hulp!

Activity highlights See all11
Follow this campaign to receive updates by email.
Recent contributions